Vogue Magazine

Vogue Nederland is een ode aan schoonheid. Vogue is altijd vernieuwend, inspirerend en uitdagend. Adembenemende, grensverleggende fashion fotografie is het handelsmerk, maar daarnaast is Vogue hét modemagazine met inhoud.

Top Fotografen, high end fotografie

Vogue werkt met beelden van top fotografen uit binnen- en buitenland. Fotoshoots waarbij kosten nog moeite gespaard zijn om tot een mooie compositie te komen.

Sfeer behouden, kwaliteit drukwerk

Aangeleverde beelden door fotografen plaatsen "as is" leverde niet de gewenste high end kwaliteit op. Aan Wolluk werd gevraagd dit proces onder de loep te nemen. Wij vonden een aantal aandachtspunten zoals kleurinstellingen binnen inDesign, gebruik van ICC profielen in het proces en een technische optimalisatie van aangeleverde beelden. Bij de technische optimalisatie van de high end beelden zorgen we ervoor dat de sfeer/idee van de fotograaf behouden blijft maar dat het beeld optimaal reproduceerbaar is (met name in druk). De fashion shoots staan nu spot on in het magazine, waardoor het fashion fotografie met meerwaarde wordt.

Ontzorgen

De redactie kan nu rustig aan het blad werken wetende dat er een oogje in het zeil gehouden wordt. Ook de beelden die vrij vergaard worden ondergaan een automatische behandeling waardoor men ziet wat men krijgt. Daarnaast verzorgt Wolluk ook de vrijstaanders en overige retouche werkzaamheden. Alle werkstations zijn "gecalibreerd" waardoor er geen verassingen meer kunnen ontstaan met verkeerde instellingen.

Ook controleren we de juiste instellingen nogmaals bij het aanleveren van bestanden om drukgereed te maken in onze online plank "Publisher". Verder conversie naar CMYK en automatisch controleren en corrigeren van 80 technische kenmerken vindt automatisch plaats in "Publisher".

WTSIWTYG

Op hun gecalibreerde Eizo schermen kan de redactie het resultaat zien voordat er gedrukt gaat worden. Om alle risico's uit te sluiten worden er intern ook nog kleurproeven gemaakt.

24/7

Omdat Wolluk altijd online is hoeft niet gewacht te worden om beeld te laten bewerken. Is een artikel gereed voor beeldverwerking dan kunnen de beelden eenvoudig doorgestuurd worden.

Dit voorkomt de nodige deadline stress en is het fashion fotografie van de allerbeste kwaliteit!