Thuiswerken bij een uitgeverij in "Coronatijd"

We worden wederom gestimuleerd om meer vanuit thuis te werken. Begrijpelijk maar niet altijd even efficient. Veel uitgeverijen van boeken, tijdschriften en magazines hebben het al lastig omdat advertentie inkomsten teruglopen en investeringen worden uitgesteld. Content gerelateerde uitgeverijen hebben te maken met meerdere tekstschrijvers en fotografen die allemaal vanuit een andere locatie werken. Overlegmomenten op kantoor worden schaarser en soms vermeden.

Zijn we wel goed genoeg voorbereid op thuiswerken?

Communicatie is belangrijk bij het maken van een tijdschrift, magazine of presentatie boek. Tekstschrijvers, vormgevers, hoofdredactie, fotografen en drukker werken nauw samen om op het juiste moment klaar te zijn. Dat blijkt juist nu, wanneer iedereen vanuit thuis werkt, niet altijd even gemakkelijk te zijn. We werken samen maar zitten toch alleen op verschillende locaties. De voortgang van onze uitgave is hierdoor niet direct zichtbaar waardoor regelmatig overleg noodzakelijk is. Het complete overzicht van een uitgave is hierdoor vaak zoek waardoor de "deadline stress" alleen maar toeneemt.

De digitale plank van Wolluk.PUB

Een losse digitale plank kan al zoveel oplossen en inzichtelijk maken. Of je er nu een compleet magazine als PDF opzet of direct InDesign documenten koppelt, alles is direct inzichtelijk. Op afstand kan er naar hartelust worden geschoven met pagina's en ook de voortgang van de gehele uitgave is zichtbaar. Door gebruik te maken van de digitale plank van Wolluk.PUB wordt thuiswerken voor iedere vormgever, uitgever en redacteur kinderspel. Ook kleine uitgeverijen die enkele uitgaven per jaar hebben kunnen gebruik maken van de slimme digitale plank van Wolluk.PUB

lees ook: https://www.wolluk.com/blog/digitale-plank-of-digital-pinboard/