Prepress regelen wij

Nu er vanwege de crisis voornamelijk vanuit thuis wordt gewerkt ontstaan er toch wel wat nieuwe uitdagingen. Je hebt een uitgeverij en werkte je voorheen al met ZZP-ers, nu komen daar ook personeelsleden bij die van thuis uit werken. Communicatie is een hekel punt en zorgt regelmatig voor oponthoud en of verwarring. Waar we vroeger over de schouder meekeken is dat nu een hele uitdaging. De eerste uitdaging is dat we een gezamenlijke opslag hebben waar de laatste versie van een document, advertentie of afbeelding staat. Cloudopslag is te regelen, maar het draaien van lokale versies van de diverse software installaties roept ook vragen op.

Vormgever vervult een sleutelrol

Door gebruik te maken van onze oplossing Wolluk.pub zijn alle InDesign documenten direct zichtbaar op onze digitale plank. (zie ook: digitale plank)
Het over de schouder meekijken gebeurd nu op dezelfde wijze maar dan wel electronisch. Iedereen die toegang heeft tot onze oplossing kan zijn eigen proces volgen. Zijn alle artikelen al volledig up to date? Zijn advertenties al op de juiste formaten aangeleverd? Hoe ver is de uitgave al klaar? Kunnen we pagina’s verschuiven? Zijn de afbeeldingen correct en niet te donker? Zijn de prepress instellingen goed gedaan? Lopen we de laatste dagen niet tegen enorme deadlines aan?

Wolluk.pub is de oplossing

Het gebruik van onze oplossing Wolluk.pub helpt juist in deze tijden om snel en zeer flexibel te kunnen uitgeven. Wij koppelen aan InDesign, Elvis en Woodwing, werken in de Cloud en hebben geen kostbare en langlopende implementatie trajecten. Wanneer je dus echt flexibel, met thuiswerkers in de Cloud wil werken denk dan eens aan ons. Ook kunnen we op basis van PDF documenten werken waarmee we direct een digitale plank beschikbaar hebben.