Packshot voor retailorganisaties

Hoogvliet is een supermarktketen met 69 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het distributie- en servicecentrum en de centrale slagerij bevinden zich in Alphen aan den Rijn. De organisatie telt ruim 6.000 medewerkers.
Net als zoveel andere supermarktketens wordt er iedere week een weekfolder geproduceerd. Deze weekfolder, beschikbaar als gedrukt exemplaar wordt ook wekelijks digitaal gepresenteerd.

Packshots

Packshots worden in opdracht geschoten maar voornamelijk door de verschillende leveranciers van de betreffende producten aangeleverd waarbij er van uniformiteit geen sprake is. Bij de meeste retail organisaties is het stroomlijnen van packshots een ingewikkeld klusje.

De beelden die niet aan de eisen voldoen worden “automatisch” in orde gemaakt.

Hoogvliet Online Systeem

Van alle beelden is niet alleen een versie beschikbaar voor de weekfolder, de beelden worden ook aangeboden, in een custom formaat, resolutie, uitsnede, kleur, etc aan het HOS (Hoogvliet Online Systeem) waardoor ze ook direct online zichtbaar zijn. Op deze wijze ontstaat er steeds meer eenheid in alle packshots.

Door gebruik te maken van Wolluk Pics ontstaat er een standaardisering in alle beelden en zijn er geen verrassingen meer, geen lage resolutie beelden, niet vrijstaande beelden of oude verpakkingen.

Door wolluk PICS te koppelen aan de meest gangbare DAM systemen zoals Elvis en Bynder ontstaat een geïntegreerde oplossing die zowel voor de geprinte als ook digitale uitgaven een toekomst bestendige aanvulling is.
Wolluk PICS is beschikbaar als dienst of als geïntegreerde oplossing gekoppeld aan de verschillende DAM systemen. Niet alleen voor retailorganisaties is het standaardiseren van packshots een belangrijk en soms ingewikkelde workflow.

"Dankzij onze samenwerking met Wolluk en het systeem Wolluk PICS is ons packshotproces verder gestandaardiseerd en daardoor een stuk eenvoudiger geworden. En kunnen onze systemen voorzien worden van uniforme afbeeldingen. > Vivianne Cloïn, Hoogvliet supermarkten."