Het ligt aan de vormgever......of aan de fotograaf..... of toch aan de drukker?

Herkenbaar?
Redactievergadering, op de agenda staat onder andere de vraag waarom bepaalde uitingen in het magazine er niet goed in staan. De fotograaf heeft een mooie reportage gemaakt met prachtige beelden waarop er zowel met binnen als buitenlicht is gewerkt. Er is zelfs nog beeldbewerking aan te pas gekomen om ervoor te zorgen dat de beelden niet te licht maar ook niet te donker zijn. De vormgever, die naast alle deadline stress druk doende is om alle artikelen en advertenties op de juiste pagina's te plaatsen heeft zijn handen vol. De laatste dagen vliegen de PDF's in het rond en wordt het "pinboard" of de (digitale) "plank" regelmatig aangepast. De laatste correcties vinden plaats en het magazine kan uiteindelijk naar de drukker. Zie ook het artikel: digitale plank of digital pinboard

PDF druk gereed aanleveren

De drukker ontvangt de laatste PDF "druk gereed" en alles lijkt weer rustig te worden. In de redactie vergadering wordt de vraag gesteld wie er nu verantwoordelijk is voor dichtgelopen afbeeldingen. Ook blijken er enkele portretten in het magazine te staan die wel erg bleek en vermoeid ogen. Als laatste is er een advertentie geplaatst met een "low-res" beeld.

Uitgever, vormgever, fotograaf en drukker werken naadloos samen met Wolluk.pub

Kun je dit voorkomen en heeft het zin om een van de eerder genoemde partijen hier verantwoordelijk voor te maken? Wij van Wolluk bewijzen dat dit kan worden ondervangen!
Iedereen doet zijn uiterste best om het magazine met het beste resultaat te presenteren. Wij nemen daarbij de hierboven omschreven problemen volledig uithanden. 20 Jaar pre-press kennis in combinatie met verstand van beeldbewerking, Indesign en een digitale plank hebben wij samen gebracht in Wolluk.pub
De oplossing voor iedere uitgever, vormgever, fotograaf en drukker die een kwalitatief magazine of presentatieboek produceert. Het maakt voor ons niet uit of het een jaarboek, maandelijks of wekelijks magazine is. Wij ontzorgen en borgen het drukproces van ontwerp naar papier van meer dan 75 magazines.
Redactievergaderingen gaan voortaan weer over redactionele en ontwerp gerelateerde onderwerpen. De achterliggende techniek en zekerheid naar de drukker verzorgen wij. Informeer eens vrijblijvend wat we voor jouw magazine kunnen betekenen.