Waarom food fotografie zo belangrijk is voor Delicious?

Delicious magazine is dáár waar het om lekker koken én eten draait. Met maakbare recepten van bekende chefs en aanstormend talent, verhalen over mensen met een passie voor food, handige tips & tricks voor in de keuken, de mooiste keukentools, geweldige wijnadviezen, fijne culinaire adresjes én met food fotografie om van te watertanden.

Delicious magazine is dáár waar het om lekker koken én eten draait. Met maakbare recepten van bekende chefs en aanstormend talent, verhalen over mensen met een passie voor food, handige tips & tricks voor in de keuken, de mooiste keukentools, geweldige wijnadviezen, fijne culinaire adresjes én met food fotografie om van te watertanden. delicious. is van origine een Australisch magazine en wordt in Nederland onder licentie gemaakt door NewSkoolMedia.

Beeldbepalend, hoogwaardige fotografie

Beeld is belangrijk voor delicious. Erg belangrijk! En… ziet eruit om óp te eten! Het nodigt uit om direct de keuken in te duiken, je schort voor te doen en aan de slag te gaan. Deels wordt beeld uit Australië gebruikt, maar delicious. doet ook maandelijks food fotografie voor eigen producties. Daarnaast worden stockbeelden gebruikt.

Alle beelden voor een lagere prijs

Waar voorheen een beeldbewerker sommige beelden aanpaste aan de wensen van de redactie, worden nu alle beelden op wolluk.pics verzameld. In eerste instantie word ervoor gezorgd dat alle beelden een technisch goed resultaat geven. Hierdoor worden bijvoorbeeld de Australische beelden ook geschikt gemaakt voor Europees drukwerk.
Met de instructies van delicious. magazine doet wolluk.pics een beeldvoorstel voor het magazine. De vormgevers maken uiteindelijk de definitieve beeldkeuze. In de praktijk blijkt dat in 97% van de gevallen die beelden worden gekozen die door ons zijn voorgesteld. Vanuit InDesign kunnen de vormgevers van delicious. magazine nog extra instructies geven om het beeld aan te passen voor vormgeving. Denk hierbij aan vrijstaand maken, stukken beeld aanzetten, retoucheren etc. etc. En hoewel veel meer beelden worden verwerkt, zorgt de slimme manier van werken van wolluk.pics niet alleen voor een hogere kwaliteit, maar ook voor lagere kosten!

Minder deadlinestress

Beeldbewerking is een doorlopend process. Wanneer de beelden (high res) in de layout staan, wordt het document doorgezet naar wolluk.pics. Omdat niemand op de dag van de deadline geen verrassingen wil, wordt ook meteen vooraf gecontroleerd of de documenten goed drukgereed te maken zijn.

Integratie met Elvis digital asset management

delicious. werkt met het Elvis DAM-systeem waarin wolluk.pics is geïntegreerd. Door een simpele statuswijziging van een Indesign-document weet wolluk.pics dat er werk aan de winkel is.
Food fotografie één van de belangrijkste kwaliteitskenmerken voor delicious.

“Door Wolluk kunnen wij ons volledig focussen op datgene waar we goed in zijn: vormgeving.”  > Manon Suykerbuyk, assistent Art director

“Wolluk is ons technisch geweten” > Janine Couperus, Art director