Digitale plank of digital pinboard

De indeling van een magazine of een illustratie boek is geen eenvoudige zaak. Bij veel magazines is dit iedere keer weer een hele klus. Het begint vaak met een aantal nieuwe ideeën en een aantal vaste onderwerpen die iedere keer terugkomen. Vaste onderwerpen komen vaak op een vooraf gedefinieerde plaats in het magazine. Korte artikelen, advertorials, advertenties worden eromheen geplaatst. De digitale plank ontbreekt echter vaak en de indeling van het magazine vindt plaats op een grote tafel. Alle artikelen die beschikbaar worden afgedrukt en op volgorde op tafel gelegd of aan de muur gehangen.

Schuiven met artikelen

Een plank die aan veel veranderingen onderhevig is en waar in eerste instantie veel onderwerpen, artikelen en advertenties ontbreken. Gaandeweg worden er artikelen en advertenties toegevoegd en begint het schuiven op de tafel. Een levendig proces waar vormgever, redacteur, tekstschrijver en fotograaf bij betrokken zijn. Deadlines komen langzaam in zicht en deadline stress komt eraan. Een digitale plank of digital pinboard, onderdeel van Wolluk.pub is een enorme uitkomst! Niet alleen kan er veel makkelijker worden geschoven met artikelen en advertenties, ook is er direct zichtbaar welke onderdelen nog ontbreken en welke onderdelen niet in orde zijn. Zonder digitale plank moet er een groter beroep op de vormgever worden gedaan. Immers alle informatie ligt in losse onderdelen vast in InDesign documenten.

InDesign als leidende bron

Wanneer men gebruik maakt van Wolluk.pub wordt al deze informatie automatisch getoond vanuit InDesign en ontstaat er direct een logisch geheel van het magazine “in wording”. Met de verschillende onderdelen van het magazine kan worden geschoven en er is direct inzicht in de status van ieder afzonderlijk onderdeel. Zo wordt er zichtbaar of er onderdelen ontbreken, resoluties onvoldoende zijn, advertenties niet goed zijn aangeleverd. De digitale plank of digital pinboard blijft een levend document en wordt automatisch ge-update wanneer er iets veranderd in de InDesign documenten.

Kort samengevat kan iedere uitgever van een magazine enorme voordelen halen wanneer ze gebruik maken van Wolluk.pub en de digitale plank of digital pinboard. Wolluk.pub met digitale plank wordt op dit moment uitgerold bij grotere uitgeverijen als Sanoma, New Skool Media en Hearst en is ook beschikbaar voor kleinere uitgeverijen die op regelmatige basis slecht 1 of enkele magazines uitbrengen. lees ook het artikel magazine maken